El passat dia 7 de Maig es celebrar la Regata Colònia de Sant Pere – Ciutadella – Colònia de Sant Pere.

Com cada any la regata va gaudir d’una gran participació amb 21embarcacions inscrites. Varen participar embarcacions del clubs nàutics de: Ciutadella, Portocolom, Porto Cristo, Sa Ràpita, Port de Pollença i com no podia ser d’altra manera del nostre club.

La idea de la d’aquesta regata és que les embarcacions parteixen en regata de la Colònia cap a Ciutadella en regata, i el diumenge tornen en regata cap a Mallorca. El dissabte a Ciutadella s’organitza una regata entre les flotes de Mallorca i Menorca, juntant així embarcacions de les dues illes.

El format de la regata es diferent del que normalment utilitzem. El divendres les embarcacions surten en temps compensat, de tal manera que surten de més lentes a més ràpides. La idea d’aquesta sortida es que més o menys arribin totes al mateix temps Ciutadella i que la primera que travessa la línia d’arribada és el guanyador. I el diumenge la sortida és en flota, com normalment.

El divendres en el moment de la sortida la intensitat del vent va ser d’uns 12 nusos de gregal que va complica la sortida de la badía. Una vegada afora de la badía el vent vent va girar a llevant i va augmentar la seva intensitat fins a uns 14 nusos que es varen mantenir durant tota la travessa, i feren que la regata fos bastant ràpida.

El primer a sortir va ser el Tacuma de T. Llinàs a les 15 h i el darrer va ser l’Aía de M. Oliver a les 16:13 h. I el primer a creuar la línia d’arribada va ser l’AÍA de Miquel Oliver després de quatre hores i 50 minuts de travessa.

La tornada del diumenge molta part de la flota no va participar i va tornar per el seu compta, degut a les males condicions meteorològiques que s’esperaven. La resta de la flota que va prendre la sortida amb condicions molts dures, tant de vent com d’ones. El vent que va rondar i a qualque moment superar els 30 nusos d’intensitat. Ja a mig camí el vent el vent va anar amainant fins arribar a morir quan varen arribà a l’altura del Cap Ferruxt, una hora després i ja dins la badía va entrar un vent de gregal que va fer que les embarcacions poguessin acabar la regata.

El primer en creuar la línia d’arribada situada davant la bocana del moll va ser el Gaudir de Guillem Mas, seguit a menys d’un segon per el Batzac de Bartomeu Ginard i en tercer lloc va acabar el Lir de Miquel Rius. Una vegada aplicada la formula el guanyador de la regata va ser el Surka de Mario Tecglen, seguit en segon lloc del Lampo Rosso de Joan Jofre i del Gaudir de Mas.

Finalment la Classificació General quedà de la següent manera:

1r: Batzac de Bartomeu Ginard C.N. PORTOCOLOM
2n: Lampo Rosso de Juan Jofre C.N. COLONIA DE SANT PERE
3r: GAUDIR de Guillem Mas C.N. PORTOCOLOM



Scroll al inicio