El Bitxer d’Antoni Cavaller i el Celeste di Mare de n’Amador Magraner, varen ser els guanyadors en les seves respectives categories del Trofeu Faralló d’Aubarca 2023 que es va celebrar el passats dies 23 i 24 de Setembre. 


En aquesta ocasió varem comptar amb la participació d’embarcacions vingudes dels clubs nàutics de: Sa Ràpita, Can Picafort, Alcudiamar, Portocolom, Ciutadella, Port de Pollença, a demés de les embarcacions locals. 

La climatologia del cap de setmana no va ser la més favorable per la pràctica de la vela. 

El dissabte les tripulacions varen disputar la regata costera que els va dur des de la sortida situada davant el moll fins a voltar el faralló d’aubarca i tornar a l’arribada que estava situada davant el moll. Durant la travessa els participants van haver de navegar amb vents de gregal, el qual va començar siguent fort, i amb ones que en qualque moment varen arribar al metre i mig o més d’altura,, A mesura  que les embarcacions s’acostaven al faralló tant el vent com les ones varen anar perdent força, arribant estones a quedar sense vent. Aquestes condicions varen  fer que set embarcacions no acabessin la regata. 

La regata va ser dominada gran part de la prova per el Nereida de Juan Miguel Vargas, que finalment es va ser superat per el Bitxet de Cavaller a l’altura del Cap Ferrutx quan ja tornaven en direcció a la línia d’arribada. Per darrera el Mascarat de Miquel Ponsetí i el  Bachibuzuk de Pere Antoni Borras lluitaven per el tercer, que finalment va ser per el Bachibuzuk. 

En lo que respecte al grup 2 l’Isis de Bartomeu Mas va fer una magnifica regata aconseguint treure més de mitja hora de diferència amb el segon classificat i la cinquena posició de la general. Per darrera el segon lloc va ser per el Celeste di Mare de Amador Magraner  i el tercer lloc va ser per el Capità Api de Ignasi Cabanellas. 

Finalment i una vegada aplicada la formula compensatòria la classificació de la jornada fou la següent: En el grup 1 el primer lloc va ser per el Bitxet, seguit en segon del Bachibuzuk i del Mascarat en tercer lloc. En el Grup 2 no hi va haver canvis respecte a l’ordre d’arribada. 

El diumenge l’inici de la prova és va haver de retrasar quasi dues hores més degut a la falta de vent, però quasi a les dues del migdia es va poder donar la sortida. El recorregut previst era un circuit en forma de triangle.  

Aquesta segona prova va tenir una durada de poc més d’una hora i va ser dominada des de l’inici fins el final per el Bitxet de Antoni Cavaller, per darrera és varen viure un parell de lluites molt interessants amb intercanvis de llocs, finalment el segon lloc va ser per el Mascarat,  seguit en tercer lloc per el  Bachibuzuk.  En el Grup 2 el Celeste di Mare va aconseguir imposar se seguit de l’Isis i del Capità Api. 

Finalment i després d’aplicar la fórmula compensatòria les classificacions de la jordana quedaren de la següent manera, en el grup 1  el primer lloc va ser per el Bitxet, seguit del Bachibuzuk i del Lampo Rosso en segon i tercer lloc respectivament. En el grup 2 la victòria va ser per Celeste di Mare, seguit de l’Isis i del Capità Api en tercer lloc.

Les classificacions finals una vegada puntuades les dues proves foren les següents:

GRUP 1:

1r BITXET de Antoni Cavaller C.N CIUTADELLA 

2 BACHIBUZUK de Pere A. Borras  R.C. N. PORT DE POLLENÇA

3r LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó C.N COLÒNIA DE SAN PERE

GRUPO 2:

1 CELESTE DI MARE de Amador Magraner R.C.N PORT DE POLLENÇA

2n ISIS de Bartomeu Mas C.N. PORTOCOLOM

3 CAPITÀ API de Ignaci Cabanellas R.C.N PORT DE POLLENÇA

El Guanyador Absolut d’aquesta edició 2023 va ser el BITXET de Antoni Cavaller

Scroll al inicio