El passat dissabte dia 11 de Març és va celebrar la tercera prova de la lliga de hivern 2023 amb victòria del LIR de Miquel Rius. L’embarcació de Rius es va imposar de forma clara, després d’aconseguir un avantatge de 20 minuts respecte a la resta de la flota, en una de les proves més dures dels darrers anys amb ratxes de vent que varen arribar bufar entre els 20 i els 30 nusos durant quasi tota la regata.

Aquesta tercera prova va tenir una participació mínima de només quatre embarcacions i una duració de quasi dues hores per la primera embarcació i més de dues per la resta de la flota. La regata va consistir en un circuit costaner en forma de triangle on les embarcacions varen navegar en cenyida per arribar a la primera boia situada a davant el moll de Son serra, desprès per el segon tram varen fer una empopada en direcció al caló de ferrutx, on hi havia la següent boia situada davant Betlem per tornar de cenyida tancada a la boia que hi havia davant del moll de la colònia on hi havia l’arribada.

El Physical de na Mª del Mar va creuar la línia en segona posició, per darrera varen acabar el Tacuma de Toni Llinàs i  l’Angie de Jaume Caballero, els quals havien estat lluitant per la segona i tercera posició durant els dos darrers trams, però que finalment varen veure com l’embarcació de López que havia anat acurçant la gran distància que hi va arribar haver, fins a situar-se a la seva altura, per poc després passar los gràcies a la seva estratègia ens els darrers metres i desprès d’una gran maniobra just a l’arribada, finalitzant així una gran remuntada des de la quarta posició.

Una vegada aplicada la formula compensatòria la classificació va quedar de la següent manera:

En el Grup 1 el primer lloc va ser per el Lir de Miquel Rius. En el Grup 2 el primer lloc va ser per el Tacuma de Toni Llinás, seguit del Physical de Mª del Mar López i en tercer lloc de l’Angie de Jaume Caballero.

A falta d’una prova que ho pot canviar tot degut a que cada un dels participants és podrà descartar la seva pitjor prova les Classificacions Generals de Lliga d’Hivern 2023 dels dos grup amb aquesta tercera prova queden així:

Grup 1:

Primer classificat: LIR de Miquel Rius                                     amb 4 punts

Segon classificat: LAMPO ROSSO de Joan Jofre                  amb 11 punts

Tercer classificat:  Gudrum VIII de Diego de Colón            amb 13 punts

Grup 2 :

Primer classificat: PHYSICAL de na Mª del Mar López      amb 5 punts

Segon classificat: TACUMA de Antoni Llinàs                        amb 9 punts

Tercer classificat: N’ALI de Antoni Amer                               amb 13 punts