El passat dissabte dia 22 de Maig es va celebrar el XVI Trofeu Faralló d’Aubarca A2 on l’embarcació de  Guillem Mas i de Pep Masot  va ser la guanyadora.

Un any més la participació va ser tot un èxit, en total varen participar setze embarcacions, tenint en compte les embarcacions locals i les vingudes de Portocolom, Can Picafort i  Port de Pollença.

La prova va començar amb un vent de gregal d’uns 12 nusos d’intensitat, i que en qualque moment va arribar fins a uns 16 nusos.

En general la regata va ser molt lluitada, es varen veure maniobres ajustades i ‘alguns intercanvis de posicions. Ens el primers llocs la lluita va està entre el Batzac de T. Ginard i el Gaudir de G. Mas que varen anar intercanviant llocs al llarg de tota la prova. El primer en passar el Faralló d’Aubarca va ser el Gaudir seguit del Batzac, però finalment l’embarcació de Mas es va veure superada per la de Ginard, que va  aconseguir mantenir la primera posició fins a creuar la línia d’arribada.

Gràcies a la constància del vent tant en la direcció com en la intensitat aquesta edició ha estat molt probablement l’edició on més ràpid s’han recorregut les quasi 16 milles de que consta la regata. El Batzac de Tomeu Ginard va finalitzar el recorregut de en tres hores i un minut..

Una vegada aplicada la fórmula compensatòria la classificació quedà així:

PRIMER CLASSIFICAT: GAUDIR de Guillem Mas i Pep Massot    C.N. PORTOCOLOM

SEGON CLASSIFICAT: ISIS de Bartomeu Mas i Miquel Bauza     C.N. PORTOCOLOM

TERCER CLASSIFICAT: LOLITA  de Carlos Serra i Jesús Font      C.N. COLONIA ST PERE