El Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere va organitzar, els passats dies 9 i 10 d’octubre el campionat autonòmic de la categoria creuers RI fent-lo coincidir amb el ja clàssic trofeu vinyes i bodegues Miquel Oliver.

Un any més es va comptar amb la col·laboració del nostre patrocinador Vinyes i Bodegues Miquel Oliver i ademés de la Federació Balear de Vela i de la RANC (associació nacional de creuers), que es varen afegir per la celebració del Campionat de Balears.

En aquesta ja popular competició de dos dies de durada varen participar vaixells vinguts de diferents clubs de Pollença, Portocolom, Alcúdia, Can Picafort, Ciutadella, Maó i per suposat la nombrosa flota coloniera. Tots sumats arribaren a ser 35 vaixells participants que ompliran de color la badia d’Alcúdia a la zona de la Colònia.

La competició, que estava planificada en dos dies de regates, es va poder complir en la seva totalitat gràcies a que les condicions meteorològiques varen ser ideals per a navegar a vela. Per a la primera jornada de competició hi havia previst realitzar dues proves barlovent sotavent per a cada un dels tres grups en què es dividia la flota.

La previsió de vent moderat de component nord es va complir i al final del dissabte els líders provisionals de la competició eren: en el grup 4 (el dels vaixells més petits) el N’Ali d’Antoni Amer del Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere, seguit del Boomerang de Damià Jaume i del Kresal d’Andreu Cirerol sient les dues embarcacions del Club Nàutic Can Picafort. En el grup 3 (vaixells mitjans) Lampo Rosso de Joan Jofre del Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere, seguit del seu company de club el Lolita de Carlos Serra i de l’Isis de Tomiu Mas del Club Nàutic de Portocolom i finalment en el grup 2 on es reunien els vaixells de major eslora el Wanderlust de Bep Pons del CN Ciutadella , seguit del Chica Txeca d’Antoni Pons del CN Ciutadella i l’Alba III del C. Marítim de Maó .

Un cop acabada la primera jornada a la mar, les tripulacions participants varen poder gaudir d’un sopar de porcella banyat amb vins del patrocinador de la regata (i també participant), les vinyes i bodegues Miquel Oliver.

El diumenge al matí el dia es va despertar una altra vegada amb vent de component nord moderat a fort que va anar perdent intensitat al llarg de tot el dia. Tot i això, la prova costera es va poder celebrar sense inconvenients. El recorregut era d’onze milles nàutiques pels grups 2 i 3 i de nou milles pels vaixells del grup 4.

En el grup 4 el guanyador de la prova va ser el Foxy Lady d’Andreas Georg del Reial Club Nàutic del Port de Pollença, seguit del Boomerang en segon lloc i del Xarxet II en tercer lloc. En el grup 3 el Lampo Rosso de Joan Jofre va guanyar la prova costera amb la mateixa autoritat que les dues del dia anterior, seguit de l’Isis i de s’Avimiki de Miquel Pons en tercer lloc. En el grup dels més grans, el grup 4, el Chica Txeca d’Antoni Pons del CN Ciutadella va aconseguir la victòria de manera clara davant els seus rivals i companys de club Wanderlust i Atria de Carlos Pons.

Finalment i després de les tres proves les classificacions quedaren així

En el grup 4 el Boomerang de Damià Jaume va ser el guanyador gràcies a la seva regularitat seguit del N’Ali i del Foxy Lady. En el grup 3 no hi va haver cap sorpresa i el Lampo Rosso va ser el guanyador, seguit de les embarcacions Isis i Chicory que va aconseguir escalar posicions. I en el grup 2 finalment el guanyador va ser el Chica Txeca seguit del Wanderlust i de l’Atria.

El guanyador absolut del trofeu, (l’embarcació amb millors resultats al seu grup) va ser el Lampo Rosso de Joan Jofre del CN Colònia de Sant Pere aconseguint tres primers llocs en les tres proves celebrades.

Scroll al inicio