El passat dissabte dia 15 d’Abril es va celebrar el XVIII Trofeu Faralló d’Aubarca A2 on l’embarcació de Joan Jofre  va ser la guanyadora, una prova que es va navegar en condicions quasi extremes. 

Les poques embarcacions que es varen atrevir a participar ho varen fer amb un vent de gregal que va bufar de valent,  on la mitja de la força del vent va superar els 20 nusos, i que va  arribar fins els 26 nusos d’intensitat màxima, aquesta ventada va anar acompanyada d’ones que varen superar el metre i mig d’altura.   

En general la regata va ser molt lluitada, es varen veure maniobres ajustades i ‘alguns intercanvis de posicions al llarg de tota flota. El Maiky tripulat per Fernando Ozonas   i d’Amador Magraner, es varen situar en primer lloc al principi de la prova, però en el segon tram el Batzac, de Tomeu Ginard i Lluis Salom, va aconseguir situar-se a la seva altura i inclòs a posar-se al cap davant durant una estona. Donant peu a una disputada lluita per la primera posició. Per darrera el Lampo Rosso de Joan Jofre i en Pep Amer lluitava amb el Lir  de Miquel Rius i Pau Alemany per la tercera i la quarta plaça, per darrera i acurçant distàncies venia l’Angie de Jaume Caballero junt amb el seu fill, però finalment no va aconseguir retalla la distància que els separava i no va poder passar de la quinta posició. 

La primera embarcació en creuar la línia d’arribada va ser la de Ozonas, segurament aconseguint el record amb millor temps de la regata des de els seus inicis amb un temps de dues hores i vint i nou minuts. La segona embarcació en creuar la línia va ser la de Ginard, seguit del Lampo Rosso, Lir, Angie i en darrer lloc del Valvanuz de John Lynch.

Una vegada aplicada la fórmula compensatòria la classificació quedà així:

PRIMER CLASSIFICAT: LAMPO ROSSO de Joan Jofre  del C.N. COLONIA DE SANT PERE.

SEGON CLASSIFICAT: BATZAC de Tomeu Ginard del C.N. PORTOCOLOM..

TERCER CLASSIFICAT: MAIKY de Fernando Ozonas del R.C.N. PORT POLLENSA.

Scroll al inicio