EL Lampo Rosso de Jofre/Cantó i el Tacuma de Toni Llinás varen ser els guanyadors en les seves respectives categories del XXI Trofeu Faralló d’Aubarca 2021 que es va celebrar els dies 11 i 12 de Setembre. 

Aquesta és una de les regates més importants i difícils del calendari que s’organitzen al nostre club, i com cada any varen participar embarcacions del nord i llevant de Mallorca i de Menorca sumant un total de 22 embarcacions.

Enguany només es va poder disputar una de les dues proves programades. Els participants només varen poder navegar la regata costanera del dissabte, i no així el circuit que estava previst el diumenge per la manca de vent.

La regata costanera del dissabte és la que dona nom en aquest trofeu, i tracta de que les embarcacions han d’anar des de la sortida situada davant el club nàutic fins al faralló d’aubarca, rodejant-lo i per després tornar a l’arribada que estava situada davant la bocana del moll. La dificultat va està en els diferents tipus de direccions de vents e intensitats que hi va haver al llarg del recorregut, això va fer que per arribar al faralló la primera embarcació hagues de menester més de quatre hores per creuar la línia d’arribada.

La regata en general va tenir una intensitat de vent molt fluixa., en el moment de la sortida el vent era el just perquè les embarcacions poguessin navegar, una vegada començada la prova el vent va augmentar una mica i les embarcacions varen aprofitar per poder sortir de la badia. Des de el principi el Chica Txeca de T. Pons es va posar al cap davant, seguit del Aía, Bachibuzuk, Lolita, Marauder i Lampo Rosso. Una vegada les embarcacions sortiren de la badia es varen trobar que el vent va anar baixant i fins i tot es va arribar a morir, finalment i desprès de quasi una hora varen aconseguir arribar al faralló i una vegada voltat el faralló el vent va refrescar. Però la cosa es va tornar complicar quan els participants varen entrar dins la badia on el vent els va tornar a jugar males passades amb canvis en la direcció i la intensitat.

En el Grup 1 el primer en creuar la línia va ser el Chica Txeca de A. Pons seguit en segon lloc de l’Aía de Miquel Oliver i en tercer lloc del Bachibuzuk de Pere A. Borràs. D’altra banda en el Grup 2 el primer en creuar la línia va ser el Moorea de S. Sureda seguit en segon lloc del Tacuma de A. Llinas i del Physical de na Mª del Mar López en tercer lloc.

El diumenge la manca de vent va fer que s’hagués d’anul·lar la regata.

Després de la regata el Club va convidar a tot els participants sopar.

Finalment i després d’aplicar la fórmula compensatòria les classificacions de Dissabte quedaren de la següent manera: 

GRUP 1:

1r LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó C.N COLÒNIA DE SAN PERE

2n LOLITA de Carlos Serra C.N COLÒNIA DE SAN PERE

3r CHICA TXECA de Toni Pons C.N CIUTADELLA

GRUPO 2:

1r TACUMA de Toni Llinàs C.N COLÒNIA DE SAN PERE

2n MOOREA de Sebastià Sureda C.N. PORTOCOLOM

3r PHYSICAL de na Mª del Mar López C.N COLÒNIA DE SAN PERE

El Guanyador Absolut va ser el LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó

Scroll al inicio