El LAMPO ROSSO de Jofre  i el TACUMA de Toni Llinas varen ser els guanyadors de la quarta prova que es va navegar el passat dia 12 de Novembre. 


Les embarcacions varen navegar un recorregut barlovent – sotavent, un bastó en la direcció del vent, al qual varen haver de donar dues voltes. El vent va bufar de gregal amb una intensitat d’uns deu nusos de mitja, encara que hi va haver moments, que el vent era més fluix a la part de dalt del recorregut, en canvi a la part de baix situada davant el moll el vent bufava més fort. A causa de la pujada del vent, el comitè de regates va decidir fer el recorregut més llarg aprofitant que els dies cada vegada son més llargs. 


En el Grup 1 la regata a temps real la va controlar en tot LAMPO ROSSO,  en segon lloc es va col·locar el Marauder de Joan Fiol i en tercer el Lir de Miquel Oliver. L’embarcació de J. Jofre es va posar al cap davant desprès d’una mala sortida a meitat de la primera cenyida controlava la situació des de la distància hi havia una lluita entre els seus perseguidors per disputar el segon i tercer lloc. Finalment en el segon tram de la prova l’embarcació de Jofre/Cantó es va decidir a baixar per la part de més aprop a terra on va trobar una zona amb més vent a diferència del seu adversari que va intentar a cursar camí navegant una línia recta fins a la boia de baix i d’aquesta manera aconseguí una distància que el seu adversari ja no va poder retallar. 

Gràcies a aquesta nova victorià l’embarcació de Jofre a fiança  la seva posició i és converteix amb la guanyadora virtual de la Lliga a falta de dues proves. Respecta al trofeu de guanyador absolut de la Lliga, que es decideix entre els primers classificats de cada grup, i que guanya l’embarcació que ha sumat menys punts la cosa també sembla que bastant decidida a favor de l’embarcació patronejada per J. Jofre.  

Mentres en el Grup 2 la regata el Boomerang de Damià Jaume va navegar en primer lloc des de la sortida, encara que el Tacuma de Llinàs que anava en segon lloc no li va permetre cap error de càlcul. Per darrera venia en tercera posició el Physical de Lòpez.

Finalment i una vegada aplicada la formula compensatòria i descartada la pitjor prova de cada embarcació la classificació quedà així: 

En el Grup 1:

1r:  LAMPO ROSSO de Jofre/Cantó

2n: MARAUDER de Miquel Fiol

3r: LIR de Miquel Rius

En el Grup 2: 

1r: TACUMA de Toni Llinas

2n: BOOMERANG de Damià Jaume

3r: PHYSICAL de Mª del Mar López  

CLASSIFICACIÓ GENERAL

En el Grup 1:

1r:  LAMPO ROSSO de Juan Jofre  3 punts

2n: AIA de Miquel Oliver  6 punts

3r: LIR de Miquel Rius 9 punts

En el Grup 2: 

1r: TACUMA de Toni  Llinas 3 punts

2n: BOOMERANG de Damià Jaume 7 punts

3r: PHYSICAL de Mª del Mar López  8 punts

Scroll al inicio