El LAMPO ROSSO de Jofre/Cantó i el TACUMA de Toni Llinas varen ser els guanyadors de la quarta prova que es va navegar el passat dia 6 de Març. 

Gràcies a aquesta nova victorià l’embarcació de Jofre/Cantó afiança la seva posició i és converteix amb la guanyadora virtual de la Lliga a falta de la darrera regata que serà el dia 20 de Març. Queda pendent saber si serà finalment el guanyador absolut de la Lliga, que es decideix entre els primers classificats de cada grup, i guanya l’embarcació que ha sumat menys punts.  

Les embarcacions varen navegar un recorregut barlovent – sotavent, un bastó en la direcció del vent, al qual varen haver de donar dues voltes. El vent va bufar de gregal amb una intensitat d’uns deu nusos de mitja, encara que hi va haver moments, que el vent era més fluix a la part de dalt del recorregut, en canvi a la part de baix situada davant el moll el vent bufava més fort. A causa de la pujada del vent, el comitè de regates va decidir fer el recorregut més llarg aprofitant que els dies cada vegada son més llargs. 

En el Grup 1 la regata a temps real la va controlar en tot moment l’AÍA de M. Oliver, seguit d’aprop del LAMPO ROSSO en segon lloc i del LOLITA de C. Serra en tercer. Mentres l’AÍA controlava la situació des de la distància hi havia una lluita entre els seus perseguidors per disputar el segon i tercer lloc. Finalment en el segon tram de la prova l’embarcació de Jofre/Cantó es va decidir a baixar per la part de més aprop a terra on va trobar una zona amb més vent a diferència del seu adversari que va intentar a cursar camí navegant una línia recta fins a la boia de baix i d’aquesta manera aconseguí una distància que el seu adversari ja no va poder retallar. 

Mentres en el Grup 2 el MAMI ONE de G. Llull navegava en primer lloc seguit del PHYSICAL de na Mª del Mar López en segon lloc i seguit a molta distància per el TACUMA de T. Llinas. Però, a causa d’un mal entès, quan el comitè de regates va anunciar un canvi en el recorregut, els dos primers varen fer més recorregut del necessari, del qual es varen  aprofitar el TACUMA i el N’ALI col·locant-se en primer i segon lloc respectivament. Per la seva part l’embarcació de T. Llinas va aconseguir mantenir la posició fins a creuar la línia d’arribada mentres que el N’ALI es va veure superat en el tercer tram per els seus perseguidors. 

Finalment i una vegada aplicada la formula compensatòria i descartada la pitjor prova de cada embarcació la classificació quedà així: 

En el Grup 1:

1r:  LAMPO ROSSO de Jofre/Cantó

2n: AÍA de M. Oliver

3r: LOLITA de C. Serra

En el Grup 2: 

1r: TACUMA de T. Llinas

2n: PHYSICAL de Mª del Mar López

3r: N’ALI de T. Amer

CLASSIFICACIÓ GENERAL

En el Grup 1:

1r: LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó 4 punts

2n: AÍA de M. Oliver 7 punts

3r: LOLITA de C. Serra 8 punts

En el Grup 2: 

1r: TACUMA de T. Llinas 5 punts

2n: PHYSICAL de Mª del Mar López 5 punts

3r: MAMI ONE de G Llull 8 punts

Bon vent per a tothom!!

Scroll al inicio