El passat Dissabte dia 25 de Febrer es va celebrar la segona prova de la LLIGA D’HIVERN 2023. La jornada finalment va ser molt bona en lo que respectava a les previsions que hi havia.

La prova és va disputar amb un vent del nord-oest que va començar amb una intensitat suau però que ràpidament va pujar fins els 14 nusos, lo qual va fer que les tripulacions gaudissin d’una gran jornada com no feia estona. El recorregut de la jornada aquesta vegada va ser un barlovent sotavent  a dues voltes.

Des de l’inici de la regata el LIR de Miquel Rius és situa al cap davant, des de on només és va haver de preocupar de controlar tranquil·lament a la resta de la flota al llarg de tota la regata. En lo que respecte als seus adversaris del Grup 1 no hi va patir cap problema gràcies a que el seu únic adversari en aquesta jornada, el Marauder de Joan Fiol,  s’hagués de retirar per problemes tècnics.

D’altra banda en el grup 2 l’embarcació de López és va situar en segona posició de la general per darrera de l’embarcació de Rius, des de on va controlar d’enfora als seus perseguidors de grup que lluitaven per lo que seria la tercera i quarta posició de la general i a la vegada la segona i tercera plaça del grup 2. En aquesta lluita hi havia el N’Ali de Toni Amer i el  Boomerang de Damià Jaume, la qual finalment és va decantar amb la victòria d’aquest darrer, desprès de que aconseguís passar al N’Ali poc abans d’acabar el primer tram i possés distància suficient pel mig, perquè l’embarcació de n’Amer ja no pogués recuperar-se en lo que restava de regata.

Les classificacions generals per grups de la LLIGA DE HIVERN desprès d’aquesta segona prova queden així:

Grup 1:

PRIMER CLASSIFICAT: LIR de Miquel Rius                                                             amb 3 Punts

SEGON CLASSIFICAT: LAMPO ROSSO de Joan Jofre                                          amb 6 Punts

TERCER CLASSIFICAT: GUDRUM de Diego de Colón                                          amb 8 Punts

Grup 2:

PRIMER CLASSIFICAT: PHYSICAL de na Mª del Mar López                               amb 3 Punts

SEGON CLASSIFICAT: N’ALI de Toni Amer                                                            amb 6 Punts

TERCER CLASSIFICAT: TACUMA de Antoni Llinas                                                amb 7 Punts

Finalment una vegada aplicada la formula compensatòria l’únic canvi que hi va haver va ser l’embarcació patronejada per López va és va fer amb la victòria absoluta del dia sobre els dos grups. Gràcies en aquesta victòria el Physical es col·loca al cap davant de la classificació conjunta empatat a punts amb Lir,  per la lluita del trofeu de guanyador absolut de la lliga d’hivern 2023.