El passat dissabte dia 23 de gener, després que la primera prova, prevista per dia 9 de gener, s’hagués d’anul·lar per mal temps, va començar la Lliga d’Hivern 2021. 

Aquesta, no serà una lliga més, la normativa de protecció del COVID 19 ens obliga a limitar la participació a només 50 tripulants entre totes les embarcacions. Això ha suposat que no poguem comptar amb les embarcacions d’altres clubs que normalment naveguen amb noltros i que fan augmentar la competitivitat.

La prova de dia 23 va transcórrer amb forts vents de sud-oest, que varen arribar als quasi 30 nusos de força, uns 56 km hora, que feren que les embarcacions arribassin a agafar puntes de fins 10 nusos de velocitat, tot una proesa amb aquest tipus d’embarcacions. 

Per aquesta raó les sis embarcacions que varen prendre la sortida  ho varen fer amb les veles arrissades (el tamany de les veles exposat al vent es redueix per aconseguir un millor control de l’embarcació) i amb moltes precaucions.

La regata va ser una regata costera on les embarcacions varen prendre la sortida, varen posar proa cap a la boia situada a l’alçada del port de Son Serra, per tot seguit fer el tram més llarg, més ràpid gràcies al vent de popa, per arribar a la boia situada davant Betlem, on els participants varen haver de fer una cenyida per tornar a la boia de sortida situada davant del moll, una vegada aquí les embarcacions del grup 1 hagueren d’anar i tornar fins a la boia de Son Serra per donar per finalitzada la seva prova, mantres que les embarcacions del grup 2 donaren per finalitzada la seva regata al pas d’aquesta boia, després de que el comitè de regates retallés el recorregut a causa de l’empitjorament de les condicions.

En el grup 1, a temps real, el primer en creuar la línia d’arribada va ser l’AÍA  de Miquel Oliver, després d’imposar-se al LAMPO ROSSO de Jofre/Cantó en el segon tram de la prova.  L’embarcació de Jofre/Cantó va ser la segona en creuar a línia, seguida del LIR de Miquel Rius. 

Pel que fa al grup 2 el PHYSICAL de na Mª del Mar López es va imposar de forma clara al TACUMA de Toni Llinas, que va ser l’únic adversari que va sortir del moll. Les demés embarcacions del grup no varen sortir per mor de les dures condicions meteorològiques o perquè es trobaven en manteniment fora de l’aigua. 

Finalment i una vegada aplicada la formula compensatòria la classificació va quedar així: 

En el grup 1:

1r: LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó

2n: AÍA de M. Oliver

3r: LIR de M. Rius

En el grup 2: 

1r: PHYSICAL de Mª del Mar López  López

2n: TACUMA de T. Llinas

La propera prova de la lliga hivern 2021 tendrà lloc el proper dissabte 6 de febrer.

Scroll al inicio