El passat dissabte 3 d’Octubre el PHYSICAL de na Mª del Mar López i el LAMPO ROSSO de Jofre/Cantó es col·locaven al cap davant de les classificacions dels seus respectius grups després de guanyar la primera prova de la Lliga Tardor 2020. Aquesta lliga de regates constarà de sis proves al llarg del darrer trimestre de l’any 2020. 

El grup 1, on competeixen les embarcacions més ràpides, va navegar  un triangle i un bastó, que els va dur a recórrer des de la colònia de cenyida a Son Serra, per després fer una empopada cap a Cap Ferrutx i tornar a la boia de sortida de través, una vegada fet el triangle varen tornar a cenyir fins a Son Serra per finalment fer una empopada fins creuar la línia d’arribada que estava situada davant de la colònia. En el cas del Grup 2   varen fer el mateix triangle que el grup 1 però una vegada que varen tornar a la boia sortida varen posar proa a una boia que hi havia en direcció  a Formentor per després tornar i finalment creuar la línia d’arribada (recorregut més curt). 

Aquesta primera prova va ser una regata costera, amb diferents recorreguts per els dos grups. La prova es va disputar amb un vent del sud-oest que va arribar a més de vint nusos d’intensitat.

En el Grup 1, a temps real (sense compensacions) hi va haver dues lluites un per la primera i segona posició entre l’Aía de Miquel Oliver i GUDRUM VIII de Colón i Morales on finalment  la primera embarcació en creuar la línia va ser l’AÍA, seguit en segon lloc del GUDRUM VIII. I per darrera el  LOLITA de Carlos Serra va ser tercer després d’imposar-se al LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó que durant tota la regata va intentar pujar fins al tercer lloc. 

En el Grup 2 el N’ALI de Toni Amer va començar al cap davant lloc que va mantenir durant les dues primeres etapes de la regata,  després d’una bona sortida i millor estratègia en la primera cenyida, però  poc a poc els seus perseguidors el varen anar acurçant milles fins caure al tercer lloc on creuaria la línia d’arribada.  Per darrera venia el PHYSICAL de na Maria del Mar López, i després d’aconseguir acurçar distàncies amb el N’ALI i col·locar-se en el primer lloc  va creuar la línia amb una avantatge de quasi set minuts sobre la resta de la flota. La segona embarcació en creuar va ser l’IKARIA de Jaume Fullana que va acabar en segon lloc després d’aconseguir adelantar al N’ALI, el qual va creuar la línia a pocs metres d’ells. 

Finalment i després d’aplicar la formula compensatòria les classificacions quedaren així: 

En el GRUP 1:

1r: LAMPO ROSSO de Jofre / Cantó

2n: LOLITA de Carlos Serra

3r: AÍA de Miquel Oliver

En el GRUP 2:

1r: PHYSICAL de na Mª del Mar López

2n: TACUMA de Toni Llinàs

3r: N’ALI de Toni Amer

Scroll al inicio