El Silver Fox de Pere A. Nadal i  L’ Angie de Jaume Caballero varen ser els guanyadors en les seves respectives categories del Trofeu Faralló d’Aubarca 2022 que es va celebrar els dies 24 i 25 de Setembre. 


En aquesta ocasió varem comptar amb la participació d’embarcacions vingudes de C.N.  Can Picafort, Alcudiamar i del R.C.N Port de Pollença a demés de les embarcacions locals.

Enguny degut al mal temps només es va poder dur a terme la prova prevista per el dissabte, on les tripulacions han d’anar des de la sortida davant el club nàutic fins al faralló d’aubarca, rodejant-lo i deixant-lo pel costat de babor (costat esquer de l’embarcació) per després posar proa cap a l’arribada davant la bocana del moll.

La prova disputada és una de les més difícils del calendari pels diferents tipus de vents e intensitats que hi ha al llarg del recorregut fins al faralló. Només per arribar al faralló les primeres embarcacions hagueren de menester gairebé tres hores. 

La regata que va tenir una intensitat d’entre 5 i 20 nusos. Tant en la prova en general, com en el Grup 1 la regata va ser dominada des del principi per les embarcacions Silver Fox de Pere A. Nadal i pel Marinette de Marina Cernuda, seguits del Cormorant de Brock i Moneo de la colònia. Les embarcacions foranes varen encertar després de triar navegar una mica més al mig de la badia, i no navegar a prop de terra, agafant així un bon avantatge respecta als seus perseguidors. Mentres en el Grup 2 la regata va ser dominada per l’Angie de Jaume Caballero que va aconseguir posar molta distància sobre els seus adversaris que eren el Tacuma de Antoni Llinàs i el Physical de na Mª del Mar López.

On si hi va haver una lluita per la tercera posició va ser en el grup 1 on el Lampo Rosso de Joan Jofre va anar remuntant posicions una vegada passat el Faralló gràcies a posar l’espí (la tercera vela que s’utilitza amb vents portants) i va poder passar de la sisena posició a la quarta abans de voltar el cap ferruxt per afrontar el darrer tram de la regata,  on finalment va poder adelantar a l’embarcació de Brock i Moneo.

A mesura que passava s’horabaixa el vent va haver canvis en la direcció del vent que va anar complicant l’arribada de les darreres embarcacions. 

Després de la regata de dissabte el Club va convidar a tot els participants sopar.

El diumenge el Comitè de regates va anul·lar la prova degut al mal temps que hi havia.

Finalment i després d’aplicar la fórmula compensatòria les classificacions de Dissabte foren les definitives i quedaren de la següent manera: 

GRUP 1:

1r SILVER FOX de Pere A. Nadal  R.C. N. PORT DE POLLENÇA

2n MARINETTE de Marina Cernuda ALCUDIAMAR

3r LAMPO ROSSO de Jofre/ Cantó C.N COLÒNIA DE SAN PERE

GRUPO 2:

1r ANGIE de Jaume Caballero C.N COLÒNIA DE SAN PERE

2n TACUMA de Toni Llinàs C.N COLÒNIA DE SAN PERE

3 PHYSICAL  de na Maria del Mar López C.N COLÒNIA DE SAN PERE

El Guanyador Absolut va ser el Silver Fox de Pere A. Nadal

Scroll al inicio