El Tacuma de Antoni Llinàs i el Lampo Rosso de Joan Jofre és posaren al cap davant de la Lliga d’Hivern 2023  en les seves respectives categories, després de que el passat dissabte dia 11 és pogués inaugurar la Lliga d’Hivern 2023. Enguany encara no s’havia pogut fer cap de les dues proves previstes en el mes de gener per motius meteorològics i s’ha hagut d’esperar fins a la tercera prova per poder realitzar la primera regata de la lliga.

La prova va ser un recorregut costaner, que degut a que la intensitat del vent va ser fluixa,  és va haver d’acurçar el recorregut previst i finalment les embarcacions participants varen fer un triangle que els va dur des de la boia de sortida que estava davant de la colònia, fins a la següent que estava davant  Betlem, en un tram a contra vent. La primera embarcació en fer aquest tram va necessitar quasi una hora. Tot seguit varen posar proa a la següent boia que hi havia davant la bocana de Son Serra, aprofitant el nou rumb per posar els spis, que és la tercera vela que duen les embarcacions i que utilitzen amb vents portants. Una vegada acabat el aquest segon tram ja només va quedar posar proa cap a la boia de sortida que va també va servir per l’arribada, però abans varen haver de baixar la tercera vela perquè el rumb era massa tancat per el seu ús.

En el Grup 1 Des de la sortida hi va haver una lluita igualada entre el Gudrum VIII de Diego de Colón i el Lampo Rosso de Joan Jofre. Fins a mitjan segon tram l’embarcació de Jofre va anar en primera posició però en desprès i ja fins el final va ser superada per el seu adversari que va creuar la línia en primer lloc. En tercera posició va navegar en tot moment el Lir de Miquel Rius que va controlar al seus perseguidors des de la distància.

I d’altre banda en el Grup 2 el Tacuma de Antoni Llinàs és va col·locar en primer lloc seguit del Physical de na Mª del Mar López i del N’Ali de Toni Amer en segon i tercer lloc respectivament. La distància entre els participants va fer que no hi hagués canvis de llocs ni lliutes entre elles.

Finalment una vegada aplicada la formula compensatòria la classificació va quedar de la següent manera:

Grup 1

Primer Classificat: LAMPO ROSSO de Joan Jofre

Segon Classificat: LIR de Miquel Rius

Tercer Classificat: GUDRUM VIII de Diego de Colón

Grup 2

Primer Classificat: TACUMA de Antoni Llinàs

Segon Classificat: PHYSICAL de Mª del Mar López

Tercer Classificat: N’ALI de Antoni Amer

Scroll al inicio